Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Ștefan Borș
Sursă foto: Facebook Consiliul Județean Tulcea

Cu ocazia Zilei Dobrogei, Consiliul Județean Tulcea organizează, la Monumentul Independenței din municipiul Tulcea, începând cu ora 12.00, un ceremonial militar și religios. Evenimentul se va încheia cu depunerea de coroane de flori în cinstea eroilor care s-au jertfit pentru independența statului român. Potrivit reprezentanților CJT, în actualul context pandemic evenimentul va fi organizat într-un cadru restrâns. Astfel, cei prezenți sunt obligați să respecte prevederile legale aplicabile la momentul actual.

Tot la Monumentul Independenței, la Muzeul de Istorie și Arheologie, poate fi admirată expoziția foto-documentară „Ștefan Borș – o personalitate în slujba dobrogenilor și a Dobrogei“. Evenimentul conturează personalitatea complexă a inginerului, care, în cei 43 ani petrecuți în ținutul nord-dobrogean a îmbinat activitatea antreprenorială cu cea administrativă și politică, fiind primar al Tulcei de trei ori, între anii 1894-1911.

De asemenea, în incinta Casei Avramide din cadrul Complexului Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean va avea loc expoziția-concurs de fotografie „Sofia Vrabie“, eveniment organizat în cadrul proiectului „Phoenix”, implementat de Asociația „Seniori în acțiune“, alături de partenerii săi, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“ și Asociația „Mâini Întinse“, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Tulcea, în baza Legii nr. 350/2005. Prezentarea unui certificat verde, precum și purtarea măștii sunt obligatorii la eveniment.

Începând cu data de 12 noiembrie, la Muzeul de Artă Tulcea puteți admira cele mai frumoase lucrări realizate în cadrul Bienalei de pictură „Alexandru Ciucurencu”.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *